ΤΑΦΕΣ

Θρησκευτική Κηδεία

Το γραφείο μας, έχοντας πλήρη συνείδηση ότι το επάγγελμα που ασκούμε είναι λειτούργημα και τιμώντας την παράδοση χρόνων , σεβόμενοι κάθε επιθυμία που έχετε, έχοντας την βαθιά αίσθηση της ευθύνης, σας διασφαλίζει στην θρησκευτική επικήδεια τελετή του αγαπημένου σας ανθρώπου, να τον αποχαιρετήσετε όπως του αξίζει και με τρόπο που συνάδει της ζωής του.

Η έννοια της κηδείας περιλαμβάνει  το σύνολο εκείνο των φροντίδων και τελετών που γίνονται μετά το θάνατο κάποιου από την οικογένεια και την κοινότητά του. Η λέξη κηδεία προέρχεται από το ρήμα «κήδομαι» που σημαίνει στη νεοελληνική φροντίζω, επιμελούμαι.

Φροντίζουμε τον αγαπημένο σας, με όλη μας την αγάπη, σαν να ήταν άνθρωπος της οικογένειας μας.

Πολιτική Κηδεία

Η Πολιτική κηδεία προηγείται της ταφής ή της αποτέφρωσης και δεν περιλαμβάνει ιεροπραξίες από εκπροσώπους κάποιας θρησκείας.

Συνήθως λαμβάνει τόπο σε μία αίθουσα τελετών στην εσωτερική αίθουσα του Α’ Νεκροταφείου Αθηνών, ειδικά διαμορφωμένη για το σκοπό αυτό ή σε προαύλιο χώρο του Νεκροταφείου, που εκφωνούνται αποχαιρετιστήριοι λόγοι εις μνήμην του εκλιπόντος από τα μέλη της οικογένειας , φίλους ή εκπροσώπους φορέων.

Όσον αφορά το διαδικαστικό κομμάτι , η πολιτική τελετή δεν διαφέρει της θρησκευτικής τελετής.